Bedrijfsportretten voor Interchange

Wie is Interchange?

Interchange is hét bemiddelingsbureau voor zorgprofessionals. Ze helpen medische instellingen in zowel Nederland als het buitenland aan gekwalificeerd personeel. Bij Interchange kun je niet alleen aan de slag als uitzendkracht of detacheerder, maar ze bieden ook vaste banen en helpen ZZP’ers. Uitzenden kan naast je huidige baan op losse diensten basis. Dus, ben jij een zorgprofessional en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is Interchange waar je moet zijn!

Bedrijfsportretten op locatie of in de studio?

Voordat de een shoot plaatsvind wordt er altijd even gebrainstormd. Wat moeten de portretten uitstralen? Wat vindt de klant mooi? Op basis daarvan kunnen we een keuze maken voor een locatie en setting.

Omdat er regelmatig nieuwe collega’s aanschuiven is het belangrijk is dat de bedrijfsportretten voor Interchange kunnen worden gerecreëerd. Schiet je op locatie? Dan kun je nooit dezelfde setting realiseren. Iedere dag is anders: de ene dag is het bewolkt, de andere dag regent het of schijnt juist de zon. En dan hebben we het nog niet gehad over het jaargetijde of de stand van het licht. Niet te doen dus.

Daarom kozen wij voor een studio-setting! Op deze manier heb je zelf controle over je licht en kun je dit op ieder gewenst moment opnieuw neerzetten.

Nog een reden om te kiezen voor de studio-setting is dat deze nieuwe bedrijfsportretten niet alleen gebruikt worden op de website, maar ook voor e-mailhandtekeningen en visitekaartjes. De foto’s moeten dus ook worden uitgeknipt en ook daarvoor is een juiste belichting belangrijk.

Omdat we geen fan waren van de ‘standaard’ witte of zwarte achtergrondrol kozen we voor een houten paneel als achtergrond. Deze hebben we vanuit Heisa zelf in elkaar gezet en kan ingeklapt worden voor gebruik op locatie. Zo kunnen we bij Interchange zelf foto’s schieten, maar ook op ons eigen kantoor. Ideaal toch?

Behind the scenes

Inmiddels hebben we meerdere bedrijfsportretten-sessies gehad en hebben bij zowel Interchange als bij Heisa gefotografeerd. Deze Behind the Scenes-foto is gemaakt tijdens de eerste sessie op het Interchange hoofdkantoor.

Op deze foto kun je zien dat we gebruik hebben gemaakt van een studio op locatie. We hebben gebruik gemaakt van twee flitslampen met diffusers voor een mooie egale belichting zonder teveel schaduw. Hier kun je ook onze zelfgemaakte houten achtergrond zien, die we kunnen inklappen en meenemen maar iedere gewenste locatie.

Zo nu en dan maken we gebruik van een stoel of kruk om de geportretteerde zich iets meer op zijn gemak te laten voelen. Sommigen vinden het fijn om te staan, sommigen om te zitten omdat ze dan beter weten waar ze hun armen moeten laten. Uiteraard geven wij hierover altijd advies op locatie.

Vraag je fotoshoot aan bij Heisa. Dé bedrijfsfotograaf in Rotterdam.

Liever direct iemand spreken? Bel 010 737 13 39